Onderzoek & ontwikkeling

Testen voor het beste: onderzoek naar wasmiddelen bij Persil

Persil is een wasmiddel dat zich voor specieke uitdagingen stelt – en dit nu al zo'n 100 jaar doet. Zuiverheid, prestatie en de bescherming van textiel en ontwikkeling om de beste resultaten te bereiken staan altijd centraal bij ons onderzoek.

De diversiteit van materialen en textielconfiguraties is nog nooit zo groot geweest als vandaag de dag. Des te meer reden om recht te doen aan deze materialen met een geschikt wasmiddel – zodat je nog lang kunt genieten van je favoriete kledingstukken. Je kleding moet schoon en vrij zijn van vlekken, kleuren moeten helder blijven en de stof moet er net zo mooi uitzien als het deed de eerste dag.

Om dat te bereiken wordt er een groot aantal uitgebreide testen uitgevoerd, want dat is de enige manier waarop wij je betrouwbare kwaliteit kunnen bieden.

Een kort overzicht van de verschillende testen:

Veel voorkomende bevuiling, zoals cacao, make-up, lippenstift, rode wijn en machineolie wordt aangebracht op wasgoed met een speciale machine voor het aanbrengen van vlekken. De gelijkmatige, bijna identieke vlekken leiden tot ideale omstandigheden voor vergelijkende wastesten die worden uitgevoerd met 400 wasmachines van diverse fabrikanten of afkomstig uit diverse landen.

Dit betekent dat wij elk jaar 2,2 miljoen vlekken wassen en vervolgens evalueren. Wij kunnen controleren of de stof grijzer wordt of dat de kleuren intact blijven. We doen dat in onze bijpassende kamer onder speciale omstandigheden waarbij de stoffen contant worden blootgesteld aan licht.
In de klimaatkamer met een constante vochtigheid worden de stoffen vervolgens getest op rekkracht, verruwing van het oppervlak en oneffenheden.

Door deze procedures kunnen wij onze visie realiseren: een leider zijn op het gebied van merken en technologieën die het leven voor jou gemakkelijker, beter en mooier maken.