Verwijderen van koffie- en theevlekken: Stap voor stap instructie

 

  1. Haal zoveel mogelijk vocht weg door de vlek te deppen met een schone, droge doek.
  2. Kies een Persil wasmiddel op basis van de kleur en het materiaal van het wasgoed
  3. Bewerk de vlek voor met het wasmiddel
  4. Was en spoel uit in koud water
  5. Kijk of de vlek weg is

 

Een wasmiddel kiezen

 

Wanneer je vlekken verwijdert uit kleding, controleer dan altijd het waslabel om te zien of het gewassen mag worden. Als dat het geval is, en de kleding is wit, gebruik je Persil Poeder Universeel of Persil Universeel Gel voor het verwijderen van je vlek. Bij gekleurde stoffen gebruik je Persil Color Gel. Als de stof kwetsbaar is, dan bevelen we Le Chat Wool & Delicate wasmiddel aan voor het wassen.

 

Voorbehandeling

 

Als je een gekleurd kledingstuk bewerkt, controleer dan de kleurechtheid voordat je het Persil wasmiddel gebruikt. Dep de vlek met een schone doek en haal zoveel mogelijk vloeistof weg. Doe dan Persil Color wasmiddel direct op de vlek, wrijf het voorzichtig in en laat het 5 tot 10 minuten intrekken. Als de vlek hardnekkig is, dan kun je het door jou gekozen Persil wasmiddel mengen met lauw water en je wasgoed een paar uur laten weken.

 

Wassen

 

Wanneer je koffie- of theevlekken aan het verwijderen bent, week dan je kleding in koud water om de vlekken te verwijderenn. Wanneer je de kleding vervolgens gaat wassen moet een wasprogramme met de hoogste geadviseerde temperatuur voor de stof worden gekozen. Deze informatie kun je op het waslabel van het kledingstuk vinden.

 

De meeste vlekken zul je uit je kleren krijgen na slechts een keer wassen. Als de vlek echter na de eerste was nog aanwezig is, moet je de voorbehandeling herhalen en het opnieuw wassen.

 

Koffie- en theevlekken uit speciale soorten wasgoed en textiel halen

 

Als je een vlek moet verwijderen uit speciale stoffen, dan heb je een ander wasmiddel en andere techniek nodig. Je polyester en katoenen shirts zijn wasbaar in de machine, maar zijde en wol zijn dat niet. Voor deze stoffen is het noodzakelijk om met de hand te wassen met Le Chat Wool & Delicate.

 

Koffie- en theevlekken verwijderen uit andere gekleurde stoffen en wasgoed

 

Wanneer je een Persil wasmiddel of een andere vlekkenverwijderaar gebruikt, controleer dan altijd de kleurechtheid op een onopvallend plekje, voordat je de vlek behandelt. Als je koffievlekken uit witte kleding verwijdert, gebruik dan altijd Persil Poeder Universeel of Persil Universeel Gel, deze zijn speciaal ontwikkeld voor witte stoffen.

 

Koffie- en theevlekken verwijderen nadat ze opgedroogd zijn

 

Als je een koffie- of theevlek hebt die al opgedroogd is, dan is het verwijderen daarvan wat moeilijker. Om een oude koffievlek uit een wit shirt of een witte broek te halen, moet je hem eerst weken in lauw water met Persil wasmiddel. Laat het minstens een uur weken. Hierna volg je de stappen hierboven om voor te behandelen, te spoelen en te wassen.

 

Zelfgemaakte en natuurlijke vlekkenverwijderaars voor koffie- en theevlekken

 

Zorg ervoor dat je zelfgemaakte en natuurlijke vlekkenverwijderaars niet gebruikt voor koffie- en theevlekken. Deze middelen zijn niet geschikt om vlekken te verwijderen en kunnen het probleem vergroten. Ontsmettingsalcohol kan de vezels van bepaalde fijne stoffen beschadigen, waterstofperoxide kan de kleur van de stof veranderen en door azijn kunnen rubberen en plastic delen van je wasmachine vergaan na langdurig gebruik.


Laat het je dag niet verpesten als je morst. Laat koffie- en theevlekken snel verdwijnen met deze stappen.

Druk op play om naar het artikel te luisteren

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.