Zo verwijdert u deodorantvlekken uit kleding Voorkomen is beter dan genezen

 

Als uw ochtendroutine erin bestaat snel te ontbijten, al even snel deodorant aan te brengen en vervolgens nog sneller in uw jeans en overhemd te springen, om dan een witte vlek vast te stellen ... neemt u beter wat gas terug! Er zijn uiteraard manieren om deodorantvlekken uit overhemden te verwijderen, maar beter nog is ze helemaal te voorkomen. Probeer daarvoor eens deze tips:

 

 • Breng uw deodorant niet aan als u uw overhemd al aan hebt
 • Probeer te wachten met uw overhemd of kleed aan te trekken tot de deo opgedroogd is. Er zal dan weinig tot niets van op uw kleding terechtkomen.
 • Verwijder opgehoopte deodorant door uw kleding meteen na het thuiskomen te wassen, met name als het een zweterig warme dag is geweest of als u nog bent gaan sporten. Het zweet kan zich dan niet met de bestanddelen van uw deo mengen wat tot die ergerlijke gelige vlekken leidt.
 • Gebruik ook niet te veel deodorant – een beetje is vaak al meer dan genoeg!

 

Zo verwijdert u deodorantvlekken: stap per stap

 1. Schrob met een oude tandborstel alle zichtbare resten van de deodorant weg. U kunt het kledingstuk tegelijkertijd onder koud stromend water houden.
 2. Behandel de deodorantvlek voor met een vlekkenverwijderaar of door er een paar druppels vloeibaar Persil Universeel Gel, op te gieten. Je kan ook gebruiken Persil Universeel Discs of Poeder voor witte stoffen en Persil Color Gel of Persil Color Discs voor gekleurde stoffen.
 3. Plaats het/de kledingstuk(ken) in de wasmachine en voeg als steeds de correcte hoeveelheid wasmiddel toe.
 4. Was en droog volgens de instructies op het waslabel. Deodorantvlekken uit overhemden verwijderen vraagt wat geduld maar dat is het waard om die lelijke vlekken uit uw kleding te krijgen!
 5. Om opgehoopte deodorantvlekken te verwijderen, zeker als ze al opgedroogd zijn, kunt u het kledingstuk een hele nacht of minstens een paar uur in koud water laten weken. Pas daarna dezelfde voorbehandeling en wasbeurt toe zoals hierboven beschreven. 

 

Zo verwijdert u deodorantvlekken op natuurlijke wijze uit overhemden

 

Er bestaan ook enkele natuurlijke hulpmiddeltjes om deodorantvlekken te verwijderen. Hoewel we altijd een krachtig wasmiddel tegen vlekken aanbevelen zoals Persil® dat zijn werking reeds bewezen heeft, kan deze aanpak wel nuttig zijn als u bv. niet direct een wasmachine in de buurt hebt. Hieronder vindt u enkele van de populairste huis-, tuin- en keukenmiddeltjes om deodorantvlekken te lijf te gaan:

 • Wrijf met een oude tandenborstel een mengsel van zuiveringszout (natriumbicarbonaat) en water in de vlek. Een beetje waterstofperoxide kan ook helpen bij witte kleding.
 • Schrob de vlek met een mengsel van citroensap en water.
 • Week de kleding in water gemengd met een druppel witte azijn.

 

Opmerking: Mocht u een van deze huismiddeltjes gebruiken, raden we u nog altijd aan uw kleding achteraf met een Persil® wasmiddel te wassen voor het beste resultaat!

Druk op play om naar het artikel te luisteren

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.