Curry- en specerijenvlekken verwijderen

Curry is een heerlijk pittig gerecht, maar bevat een specerij, kurkuma genoemd, die gele vlekken op uw kleding veroorzaakt. Om uw kleding er weer als nieuw uit te laten zien en deze hardnekkige vlekken te verwijderen, moet u snel handelen.

Het verwijderen van curry- en specerijenvlekken

Het verwijderen van curry- en specerijenvlekken: stap voor stap

 1. Handel snel. Kurkumavlekken trekken snel in de stof en zijn dan bijna onmogelijk om nog te verwijderen.
 2. Kies een Persil wasmiddel dat geschikt is voor de textielsoort en de kleur.
 3. Behandel indien noodzakelijk de vlek voor door het wasmiddel op de vlek aan te brengen en zachtjes in te wrijven.
 4. Was de kleding op de maximale temperatuur voor deze stof
 5. Controleer de vlek

Het wasmiddel kiezen

Kies voor het verwijderen van kurkumavlekken een wasmiddel dat past bij zowel de textielsoort als de kleur. Gebruik bij gekleurde kleding Persil Color Gel. Gebruik bij witte kleding Persil Universeel Gel of Persil Poeder Universeel. Gebruik bij fijne stoffen Le Chat Wool & Delicate.

Voorbehandeling van de vlek

Handel snel en breng het Persil Universeel Gel of het Persil Color Gel wasmiddel direct aan op de kurkumavlek. Wrijf dit zachtjes in de stof, laat het een paar minuten intrekken en was het vervolgens.

Wassen en spoelen

Als u de vlek heeft voorbehandeld, kunt u de kleding in de wasmachine stoppen zonder de vlekverwijderaar eerst uit te spoelen. Doseer het wasmiddel voor ‚sterk bevuild‘ wasgoed en was de stof op een zo heet mogelijke temperatuur, zoals aangegeven op het waslabel.

Controleer de vlek

Controleer of de vlek is verdwenen voor u de kleding in de droger stopt. Wanneer de vlek nog zichtbaar is, moet u de kleding een paar uur laten weken in een sopje van warm water en het gekozen wasmiddel. Om de vlekverwijdering een extra boost te geven, kunt u de dosering verhogen en het kledingstuk vervolgens wassen met een intensief en extra lang wasprogramma.

Curry- en specerijenvlekken uit speciale soorten wasgoed en textiel halen

De bovenstaande stappen zijn zeer effectief om curryvlekken te verwijderen uit een shirt of een broek. Controleer wel altijd het waslabel wanneer u vlekken op tafelkleden, lakens of bekleding heeft, om te zien of de stof kan worden gewassen. Het kan zijn dat alleen de vlek moet worden behandeld. Behandel in dat geval de vlek voor, spoel hem met warm water en dep de stof droog. Herhaal dit tot de vlek is verdwenen.

 

Was tere stoffen, zoals wol, zijde en linnen, altijd met de hand met Le Chat Wool & Delicate zodat de vezels niet beschadigen.

Speciale wasmiddelen voor curry- en specerijenvlekken

U kunt van kurkumavlekken in vloeibare vorm, zoals chili en curry, ook zoveel mogelijk van de vloeistof absorberen voordat de vlekken worden voorbehandeld. Bij kleurechte stoffen kunt u een wasmiddel met bleek gebruiken, zoals Persil Universeel Gel, om dit soort vlekken te verwijderen.

Het verwijderen van curry- en specerijenvlekken uit witte en gele kleding

Meestal verdwijnen met de bovenstaande stappen curry- en specerijenvlekken uit witte en gele kleding. Bij hardnekkige vlekken kan het echter nodig zijn om de kleding te weken in een sopje van het gekozen wasmiddel en warm water voordat u de kleding voorbehandelt en wast.
Per ongeluk geknoeid toen u genoot van een heerlijk pittige curry? Handel snel en verwijder de kurkumavlekken met deze stappen.

Meer producten

 • Persil Universal Gel

  Persil Universal Gel

 • Persil Color Gel

  Persil Color Gel

 • Persil Universal Poeder 

  Persil Power Poeder

Recentste artikels

 • Hoe kunnen voedselvlekken worden verwijderd

  Hoe kunnen voedselvlekken worden verwijderd

 • Hoe verwijder je fruit- en groentevlekken

  Hoe verwijder je fruit- en groentevlekken

 • Hoe verwijder je koffie- en theevlekken

  Hoe verwijder je koffie- en theevlekken