Verwijder rode wijnvlekken in een handomdraai!

Rode wijn gemorst op uw favoriete hemd? Door de vlekken snel te behandelen met de juiste vlekkenverwijderaar, maakt u er snel komaf mee. Gezellig, zo’n glas rode wijn bij een relaxed avondmaal. Tot u die ene verkeerde beweging maakt ... wijn overal! En uiteraard ook net op uw favoriete hemd. Geen nood. Als u snel handelt en weet hoe u rode wijnvlekken uit kleding moet verwijderen, komt dat hemd er nog mooier uit dan het al was! Dat doet u zo.

Hoe kunnen voedselvlekken worden verwijderd

Zo verwijdert u rode wijnvlekken uit kleding Stap per stap

 1. Dep de vlek zo snel mogelijk om de vloeistof op te zuigen. Druk er bv. wat keukenpapier tegenaan om de resterende wijn te absorberen. Probeer niet te wrijven want zo duwt u de vlek als het ware dieper in de stof.
 2. Voorkom, als dat kan, dat de vlek opdroogt. Als ze nog vochtig is, kunt u ze gemakkelijker behandelen en verwijderen. Probeer de vlek uit te spoelen met koud of bruiswater uit een fles. Gebruik nooit warm water want dat zorgt ervoor dat de vlek zich in het materiaal vastzet.
 3. Een van de beste manier om rode wijnvlekken aan te pakken, is keukenzout over de nog vochtige vlek strooien en de korrels tegen de stof duwen. Zo absorbeert u nog meer van de wijn voor u het kledingstuk wast.
 4. Borstel de overblijvende zoutkorrels weg en behandel de vlek voor door er een vlekkenverwijderaar op aan te brengen.
 5. Was het kledingstuk volgens de wassymbolen die u op het label vindt. Doe dat bij voorkeur met koud water of bij een lage temperatuur. Bent u gehaast, probeer dan de Discs van Persil met Deep Clean Plus Technologie. Die bevatten een voorafgemeten dosis van ons krachtige wasproduct.
 6. Controleer de vlek. Als ze nog niet volledig weg is, probeert u het kledingstuk best eerst nog een uur of twee in koud water te laten weken voor u stappen 4 en 5 herhaalt. Rode wijnvlekken vallen nog moeilijk te verwijderen als u het kledingstuk in de droogtrommel steekt of strijkt voor de vlek helemaal verdwenen is. De warmte doet de vlek uitharden.

 

Hoe verwijdert u een opgedroogde rode wijnvlek?

In het ideale geval pakt u rode wijnvlekken zo snel mogelijk aan om te voorkomen dat ze verder in de stof intrekken en opdrogen. Ga zo snel mogelijk aan de slag, zoals u dat ook bij een vlek op het tapijt zou doen! Haal de vuilniszak nog niet boven als dat niet lukt. Ook opgedroogde rode wijnvlekken kunt u nog verwijderen. Het vraagt alleen wat meer geduld.

Op het internet vindt u heel wat huis-, tuin- en keukentips, zoals de vlek voorbehandelen met afwasmiddel en waterstofperoxide. In realiteit is dat echter niet nodig. De vlek voorbehandelen met ons vloeibaar Persil Universal Gel en de stappen hierboven volgen, is al even doeltreffend. En ook als u de procedure een paar keer moet herhalen, is het zaak niet op te geven!

Meer producten

 • Persil Universal Gel

  Persil Universal Gel

 • Persil Color Gel

  Persil Color Gel

 • Persil Universal Poeder 

  Persil Power Poeder

Recentste artikels

 • Hoe verwijder je koffie- en theevlekken

  Hoe verwijder je koffie- en theevlekken

 • Het verwijderen van curry- en specerijenvlekken

  Het verwijderen van curry- en specerijenvlekken

 • Hoe verwijder je fruit- en groentevlekken

  Hoe verwijder je fruit- en groentevlekken