Zo verwijdert u botervlekken snel en eenvoudig

Boter mag niet ontbreken op de popcorn tijdens een filmavondje, tijdens een ‘bake-off’ met de kinderen of gewoon op uw toast bij het ontbijt! Minder wenselijk is het echter die warme, gesmolten boter op uw kleren te zien druipen. Botervlekken zijn gelukkig reuzegemakkelijk te verwijderen uit alle soorten kleding. Laat het uw plezier dus niet verknallen! Zoals bij de meeste vlekken kunt u ook boter maar best zo snel mogelijk te lijf gaan. Recente vlekken zijn nu eenmaal gemakkelijker te verwijderen.

Hoe kunnen voedselvlekken worden verwijderd

Hoe maakt u komaf met botervlekken?

Omdat boter een vette, olieachtige vlek vormt, kunt u kledingstukken best voorbehandelen voor u ze in de wasmachine steekt. De kans is dan groter dat de vlek al na de eerste wasbeurt volledig verdwenen is. Volg deze stappen om botervlekken te verwijderen uit basic kledij zoals katoenen hemden of jeans.

 • Begin met eventuele restanten van de boter met een droge doek of wat keukenpapier weg te deppen. Probeer niet al te hevig over de vlek te wrijven, vooral niet met een natte doek, want dan kan ze dieper in de stof dringen. Gebruik een bot mes om overtollige boter weg te schrapen als ze nog niet gesmolten is.

 • De beste manier om botervlekken uit kleding te verwijderen, is ze voor te behandelen door een paar druppels vloeibaar wasmiddel op het aangetaste gebied te gieten, die er voorzichtig in te wrijven met uw vingers of een oude tandenborstel en vervolgens zo’n 10 minuten te laten inwerken. Persil Universal Gel werkt uitstekend bij zware klussen als deze.

 • Was het kledingstuk op de hoogste toegelaten temperatuur zoals vermeld bij de wassymbolen op het label om de botervlekken uit de stof te verwijderen. U kunt hetzelfde vloeibare wasmiddel gebruiken als bij de voorbehandeling of Persil 4in1 Universal Discs met een voorafgemeten dosis wasproduct voor nog meer gebruiksgemak.

 • Tip: Controleer of de vlek weg is voor u het kledingstuk ophangt om te drogen of in een droogtrommel plaatst. Herhaal indien nodig de bovenstaande stappen om de botervlek te verwijderen.

Meer producten

 • Persil Universal Gel

  Persil Universal Gel

 • Persil Color Gel

  Persil Color Gel

 • Persil Universal Poeder 

  Persil Power Poeder

Recentste artikels

 • Hoe verwijder je koffie- en theevlekken

  Hoe verwijder je koffie- en theevlekken

 • Het verwijderen van curry- en specerijenvlekken

  Het verwijderen van curry- en specerijenvlekken

 • Hoe verwijder je fruit- en groentevlekken

  Hoe verwijder je fruit- en groentevlekken