Zo verwijdert u tandpastavlekken 

Het is iedereen wel al eens overkomen, u bent gehaast en net als u bijna klaar bent met uw tanden te poetsen, merkt u plots een vlek op uw hemd. Dat het onze kinderen overkomt, oké, maar ons volwassenen? Irritant! Maar laat zo’n ongelukje uw verdere dag niet vergallen, vooral als u weet dat het best eenvoudig is om tandpastavlekken te verwijderen.

Hoe verwijder je koffie- en theevlekken

Zo verwijdert u tandpastavlekken uit uw kleding

Gewone tandpasta bevat vaak titaandioxide. Die zorgt voor de frisse, witte kleur. Daarom is het over het algemeen niet genoeg uw shirt of jeans even nat te maken met water om tandpastavlekken er helemaal uit te krijgen. U hebt een krachtiger middel nodig, een vloeibaar wasmiddel bv. zoals die van Persil met Deep Clean Plus technologie. Volg eerst deze eenvoudige stappen:

 • Als u nog maar net tandpasta hebt gemorst, neemt u een bot voorwerp zoals een lepel of botermesje om de tandpastaresten voorzichtig van het kledingstuk te verwijderen.
 • Dep de vlek vervolgens met een vochtige doek maar wees voorzichtig dat u niet te hard wrijft, anders loopt u het risico dat u de tandpasta nog dieper in de stof duwt. Sla de eerste stap over als de vlek al opgedroogd is, maar blijf wel deppen met een vochtige doek.
 • Giet slechts een paar druppels van Persil Universal Gel of een van de andere varianten van Persil vloeibaar wasmiddelen op de vlek en wrijf het met een cirkelvormige beweging in de stof.
 • Was het kledingstuk zoals vermeld bij de wassymbolen. Als het enkel geschikt is voor de droogkuis, laat u de reiniging best over aan een professional.

 

Zo verwijdert u vlekken van tandpasta met een whitening-formule of tandpastagel

Tandpasta met een formule om uw tanden wit te maken, is iets anders dan de gewone versie. Vaak zijn daar milde actieve bleekmiddelen aan toegevoegd. Daardoor kan er een opvallender witte vlek op donkere of gekleurde kleding ontstaan. Niettemin blijven dezelfde methodes zoals hierboven gelden om de tandpastavlekken te verwijderen, maar snelheid is hier meer dan ooit cruciaal. Ga snel te werk om te voorkomen dat de vlek uiteindelijk ook uw kleding ‘bleekt’.

Zoals bij alle vlekverwijderingstips die we al hebben besproken, moet u er altijd voor opletten kledingstukken niet in de droogtrommel te gooien voor u absoluut zeker bent dat de vlekken zijn verdwenen. Door ze bij hoge temperaturen te drogen, kan de vlek volledig uitharden wat het vrijwel onmogelijk maakt ze nog te verwijderen. Herhaal dezelfde stappen opnieuw als de vlek na het wassen nog niet weg is en was opnieuw.

Meer producten

 • Persil Universal Gel

  Persil Universal Gel

 • Persil Color Gel

  Persil Color Gel

 • Persil Universal Poeder 

  Persil Power Poeder

Recentste artikels

 • Hoe verwijder je fruit- en groentevlekken

  Hoe verwijder je fruit- en groentevlekken

 • Het verwijderen van curry- en specerijenvlekken

  Het verwijderen van curry- en specerijenvlekken

 • Hoe kunnen voedselvlekken worden verwijderd

  Hoe kunnen voedselvlekken worden verwijderd