Lastige zweetvlekken uit uw shirts halen

Je ontkomt niet aan zweet en transpiratie. Of je nu ‘s morgens voor je werk een eindje hardloopt, of je ineens in een stressvolle situatie bevindt, zweten overkomt je. Helaas laat het vaak gele, stinkende vlekken achter op je shirts, waar snel iets aan gedaan moet worden. Dit is wat je eraan kunt doen.

Soort zweetvlekken

Wanneer we denken aan zweet, dan denken de meesten van ons aan okselvlekken, maar zweet kan vrijwel overal voorkomen. De meest bekende plekken zijn de onderarmen, nek en rug. Zweetvlekken in de oksels zijn gewoonlijk zichtbaarder door de bacteriën in onze oksels. Deze bacteriën reageren met de proteïne in zweet en vormen een sterke geur.

Je deodorant kan ook vlekken veroorzaken. Hoewel het is gemaakt om zweet te verminderen en de stank te maskeren, hebben veel deodoranten aluminium in zich, wat kan reageren met zweet en witte vlekken kan achterlaten.

Zweetvlekken verwijderen van shirts: Stap voor stap

Zweetvlekken uit shirts halen is niet moeilijk. Dit is wat je moet doen.

 1. Het waslabel contoleren om te zien of het shirt machine wasbaar is en de juiste wasmiddel kiezen
 2. Voorbehandeling
 3. Wassen en spoelen op maximaal toegelaten temperatuur
 4. Kijk of de vlek weg is

1. Wasmiddel kiezen

Kijk voordat je zweetvlekken probeert te verwijderen eerst op het waslabel, om te zien of de kleding gewassen kan worden. Als dit het geval is, dan is een van de beste wasmiddelen hiervoor Persil Universal Gel of Persil Clean & Hygiene Gel. Bij gekleurde stoffen gebruik je best Persil Color Gel. De wasmiddel met Deep Clean Plus technologie zorgt niet enkel ervoor dat uw kleding diep gereinigd wordt en dat vlekken verwijdert worden, maar ook dat onprettige geuren verwijderd worden.

2. Voorbehandeling

Als je een zweetvlek ziet, handel dan zo snel mogelijk. Breng het door jou gekozen wasmiddel rechtstreeks op de vlek aan en laat het 10 minuten intrekken, zodat het wasmiddel diep in de vezels van de textiel kan doordringen. Als de vlek hardnekkig is, dan moet je misschien een mengsel maken van het wasmiddel en warm water, en het shirt daarin laten weken.

3. Wassen en spoelen op maximaal toegelaten temperatuur

In tegenstelling tot bij andere vlekken moet je het vlekken verwijderende wasmiddel niet uit het shirt spoelen voordat je het in de wasmachine doet. Was op de maximale temperatuur voor de kleding volgens het waslabel.

4. Controleer na het wassen de vlek

Controleer na het wasprogramma of de gele vlek er nog is. Als dat het geval is, doe het dan niet in de droger, want dat zal de vlek permanent vastzetten. Herhaal in plaats daarvan de stappen van voorbehandeling en wassen.

Hoe verwijder je zweetvlekken uit witte shirts

Gele vlekken op witte shirts vallen op, daarom is het belangrijk dat je ze snel verwijdert. Kies een wasmiddel dat gemaakt is om vuil en viezigheid op witte was aan te pakken, zoals Persil Universal Gel.

Gekleurde vs. Witte shirts: Verwijdering van zweetvlekken:

Gebruik geen natuurlijke of zelfgemaakte middelen op gekleurde shirts, ze kunnen de vezels beschadigen of de kleur van je shirt aantasten. Gebruik in plaats daarvan Persil Persil Color Gel of een van de andere varianten met aangename geuren.

Zweetvlekken verwijderen van speciale weefsels

Wanneer je zweetvlekken van je shirts wil verwijderen, let dan op het soort stof waar je shirt van gemaakt is. Sommige materialen, zoals spijkerstof, linnen, polyester en katoen, zijn sterk en kunnen de krachtige rotatie van de wasmachine goed aan. Andere, zoals zijde en wol, kunnen beschadigd raken wanneer je ze in de machine wast. Deze fijne stoffen moeten in plaats daarvan op de hand gewassen worden.

Het is onvermijdelijk dat je gaat zweten, dus zorg ervoor dat je weet hoe je daarmee om kunt gaan. Gebruik deze tips om die afstotelijke gele vlekken uit je shirts te halen.

Meer producten

 • Persil Universal Gel

  Persil Universal Gel

 • Persil Color Gel

  Persil Color Gel

 • Persil Universal Poeder 

  Persil Power Poeder

Recentste artikels

 • Hoe verwijder je koffie- en theevlekken

  Hoe verwijder je koffie- en theevlekken

 • Het verwijderen van curry- en specerijenvlekken

  Het verwijderen van curry- en specerijenvlekken

 • Tips om deodorantvlekken te verwijderen

  Tips om deodorantvlekken te verwijderen