Verwijder kauwgomvlekken met deze tips!

Kauwgom is iets van alle leeftijden, net als het besef dat het supervervelend is als die plots aan uw trui of broek kleeft! Wilde u hem net in de vuilbak gooien, plakt hij plots tegen het tapijt, in uw haar, op uw T-shirt of uw jeans. Hoe het ook gebeurt, kauwgom moet u snel verwijderen voor er een permanente vlek achterblijft. Ontdek hier hoe u snel en eenvoudig komaf maakt met kauwgomvlekken. Voor dit type vlek gelden de volgende tips.

Hoe kunnen voedselvlekken worden verwijderd

De beste manier om kauwgom te verwijderen stap per stap

 1. Kauwgom bevriezen is wel degelijk de beste manier om hem te verwijderen. Stop het kledingstuk in een plastic zak en steek die een half uurtje in de diepvriezer. U kunt ook met ijsblokjes over de kauwgom wrijven. Bedoeling is de kauwgom volledig te bevriezen zodat hij helemaal hard is.
 2. Gebruik dan een bot mes zoals een botermesje om de kauwgom voorzichtig op te tillen en weg te schrapen. Mogelijk hebt u al over andere manieren gelezen om kauwgom weg te krijgen, maar bevriezen is echt wel de eenvoudigste en doeltreffendste methode. Probeer de kauwgom niet weg te halen als hij nog plakkerig en zacht is, dat kan de situatie alleen maar verergeren!
 3. Als de kauwgom van het kledingstuk verwijderd is, treft u mogelijk nog wat overblijvende resten aan. Bij zo’n felroze of andere ‘kleurbom’ valt dat des te meer op omdat die vaak vol eetbare kleurstoffen zit. Kauwgomvlekken voorgoed uit kleding verwijderen, kan met wasmiddel met vlekkenverwijderaar zoals Persil Universal Gel. Breng die rechtstreeks op de vlek aan en wrijf lichtjes in met een oude tandenborstel.
 4. Was het kledingstuk tot slot zoals u dat normaal zou doen volgens het label met wassymbolen
 5. Het is belangrijk dat u controleert of de vlek volledig weg is voor u het kledingstuk in de droogtrommel gooit of aan de waslijn hangt. Als de vlek er nog altijd zit, moet u de tips hierboven opnieuw volgen om de kauwgom alsnog te verwijderen.

 

Zo verwijdert u kauwgomvlekken uit delicate stoffen

Wees voorzichtig bij het verwijderen van kauwgom uit bepaalde soorten stof. Bij delicate kledingstukken uit wol of zijde bv. blijft bevriezen nog steeds de beste methode. Het kan echter veiliger zijn een pincet te gebruiken in plaats van een botermesje om die laatste stukjes kauwgom los te peuteren van delicaat borduursel. Zo raakt dat niet beschadigd en wordt er niet te veel aan de draadjes getrokken. Controleer bij het wassen zeker of het kledingstuk enkel geschikt is voor de handwas of naar de droogkuis moet.

Kauwgom kan echt overal tussen en onder geraken - vraag dat maar aan uw kinderen. Maar met de juiste producten en het juiste advies kunt u kauwgomvlekken gemakkelijker dan gedacht uit uw kleren verwijderen.

Meer producten

 • Persil Universal Gel

  Persil Universal Gel

 • Persil Color Gel

  Persil Color Gel

 • Persil Universal Poeder 

  Persil Power Poeder

Recentste artikels

 • Hoe verwijder je koffie- en theevlekken

  Hoe verwijder je koffie- en theevlekken

 • Het verwijderen van curry- en specerijenvlekken

  Het verwijderen van curry- en specerijenvlekken

 • Hoe verwijder je fruit- en groentevlekken

  Hoe verwijder je fruit- en groentevlekken