Eenvoudige manieren om rookgeuren uit kleding te verwijderen

Zij het door een zomerse barbecue, het houtvuur tijdens een kampeertrip of die paar sigaretten op dat feestje ... de geur van rook blijft altijd veel langer in onze kleren hangen dan we zouden willen! Het lijkt bovendien nagenoeg onmogelijk om ook weer van die geur af te raken. Met de juiste tips & tricks van Persil leert u echter al die rookgeuren uit uw kleding te verwijderen waardoor ze weer kraaknet ogen en fris ruiken.

Hoe verwijder je koffie- en theevlekken

Zo krijgt u een rookgeur voorgoed uit uw kleren

Eerst en vooral kan het al nuttig zijn uw ‘rokerige’ kleren even te laten verluchten. Een zacht briesje en een beetje zon kunnen al wonderen doen. Bij voorkeur doet u dat buiten aan de waslijn, maar ze zelfs ‘s nachts op een kleerhanger of de rugleuning van een stoel hangen in de buurt van een open raam, kan al aanzienlijk helpen. Om rookgeurtjes echt uit kleding te krijgen, hebt u echter een betrouwbaar vloeibaar wasmiddel en een wasmachine nodig. Die doen het werk voor u.

 1. Laad uw wasmachine zoals gewoonlijk.
 2. Kies een krachtig vloeibaar wasmiddel tegen slechte geurtjes, zoals Persil Freshness by Silan, om sterke rookgeurtjes echt doeltreffend te bestrijden.
 3. Was het kledingstuk op de hoogst mogelijke temperatuur, zoals toegelaten volgens de wasvoorschriften op het label.
 4. Ruik eraan na het wassen om te controleren of de rookgeur wel degelijk weg is. Was opnieuw met hetzelfde vloeibare wasmiddel als dat niet het geval is.
 5. Laat de kledingstukken waar mogelijk aan de lucht drogen en steek ze niet in een droogtrommel als u niet zeker bent dat de geur er al uit is.

Zo verwijdert u rookgeuren uit Fijne stoffen

Om Fijne stoffen te wassen gaat u lichtjes anders te werk omdat kledingstukken uit bv. zijde, leer of wol enkel geschikt zijn voor een handwas of droogkuis om er de rookgeur uit te krijgen. Bij stukken die enkel met de hand gewassen mogen worden, kunt u nog steeds het vloeibare Persil Clean & Hygiene wasmiddel gebruiken om rookgeurtjes uit uw kleding te krijgen, maar dan in koud water. Lees het waslabel op het kledingstuk om te controleren of het enkel professioneel gereinigd mag worden.

 

Meer producten

 • Persil Universal Gel

  Persil Universal Gel

 • Persil Color Gel

  Persil Color Gel

 • Persil Universal Poeder 

  Persil Power Poeder

Recentste artikels

 • Hoe verwijder je fruit- en groentevlekken

  Hoe verwijder je fruit- en groentevlekken

 • Het verwijderen van curry- en specerijenvlekken

  Het verwijderen van curry- en specerijenvlekken

 • Hoe kunnen voedselvlekken worden verwijderd

  Hoe kunnen voedselvlekken worden verwijderd