Verwijder glühweinvlekken in een handomdraai!

Een glühwein met kaneel en kruidnagel smaakt niet alleen heerlijk, maar verwarmt u ook in de winter. Dit drankje is vooral op kerstmarkten heel populair. Maar in alle drukte is het natuurlijk snel gebeurd, iemand loopt u aan en u morst glühwein op uw broek of jas. Of u hebt uw beker niet stevig genoeg vast met uw dikke handschoenen en de kruidige hete drank landt op uw kleren. Maak u geen zorgen, glühweinvlekken kunt u gemakkelijk verwijderen als u een paar kleine dingen in gedachten houdt.

Aan de slag – stap voor stap

Stap 01: Onmiddellijk nadat de glühwein op uw kleding is gedruppeld, dept u de druppels het beste met een schone zakdoek. Zo verwijdert u overtollig vocht en voorkomt u dat de vlek zich uitbreidt.

Stap 02: Controleer – zodra u de gelegenheid hebt – of het kledingstuk in de wasmachine mag of naar de stomerij moet. In geval van wasbare kledingstukken behandelt u de vlek voor.

Stap 03: Kies een wasmiddel dat bij de vezel past en was het kledingstuk op de hoogst mogelijke temperatuur die op het waslabel is aangegeven.

Klaar! Controleer na de wasbeurt het vochtige kledingstuk op achtergebleven vlekken. Als er nog sporen van de glühwein zichtbaar zijn, herhaalt u het voorbehandelings- en wasproces. Als er geen vlek meer te zien is, kunt u het kledingstuk drogen.

Tip van de professional: Laat de glühweinvlek liefst niet indrogen. Als het ongelukje onderweg is gebeurd, bevochtigt u de vlek dan af en toe met een beetje water. Een vlek die nog nat is, is gemakkelijker uit te wassen.

Glühweinvlekken verwijderen: de voorbehandeling

Glühwein bestaat voor het grootste deel uit warme rode wijn. En rode wijn laat duidelijke vlekken achter op textiel. Als u witte glühwein morst, zal de vlek niet zo donker zijn, maar moet hij toch worden behandeld zodat er geen randen ontstaan. Dep in eerste instantie de vlek voorzichtig met een droge witte doek om zoveel mogelijk vocht uit de stof te trekken. Wrijf echter niet met de doek over de vlek. Dit zal er alleen maar toe leiden dat de vlek dieper in de stof indringt en groter wordt. Gebruik bij voorkeur een witte doek. Deze geeft geen kleur af en veroorzaakt dus geen extra vlekken.

Kijk vervolgens op het waslabel van het kledingstuk. Mag het in de wasmachine of moet het naar de stomerij? Als u het thuis kunt wassen, behandelt u de vlek met een vlekkenverwijderaar of een kleine hoeveelheid van een geschikt wasmiddel voor. Vooral bij fijne stoffen zoals zijde, die anders kunnen worden beschadigd, is het heel belangrijk dat het product voor de respectieve stof is geschikt. Breng voorzichtig een beetje verdund wasmiddel op de vlek aan, laat het even intrekken en was het kledingstuk dan onmiddellijk.

Wassen met het juiste wasmiddel

Om vlekken te verwijderen, is het altijd belangrijk dat u weet wat de oorzaak van de vlek is en welke vereisten er zijn voor de stof die u wilt schoonmaken. Daarom moet u altijd een wasmiddel kiezen dat bij het materiaal past – het waslabel vertelt u de samenstelling. Als de glühweinvlek bijvoorbeeld op een wit katoenen topje is terechtgekomen, is Persil Universal Gel een goede keuze. Wasmiddelen voor alle temperaturen bevatten bleekmiddel, dat donkere glühweinvlekken bijzonder goed verwijdert.

Maar wees voorzichtig: sommige textielsoorten verdragen geen sterke, blekende wasmiddelen. Voor wasbare wol en zijde gebruikt u daarom het beste een geschikt, zacht product. Voor bonte textielproducten van katoen of viscose, daarentegen, raden we een product uit de Persil Color serie aan. Persil Color beschermt de kleuren van kleding tijdens de wasbeurt en zorgt ervoor dat ze na vele wasbeurten nog steeds glanzen.

Controleer het resultaat na de wasbeurt

Controleer het kledingstuk onmiddellijk na de wascyclus om te zien of de vuile plek nog zichtbaar is. Op fijne stoffen zijn restvlekken bijzonder goed te zien als u het textiel tegen het licht houdt. Als er nog sporen van de glühweinvlek zichtbaar zijn, herhaalt u eenvoudigweg het voorbehandelings- en wasproces. Bovendien kunt u ook de hulp van de interactieve vlekkenhulp van Persil inroepen: de chatbot heeft voor elk type vlek de juiste tips paraat.

Meer producten

 • Persil Universal Gel

  Persil Universal Gel

 • Persil Color Gel

  Persil Color Gel

 • Persil Universal Poeder 

  Persil Power Poeder

Recentste artikels

 • Rode wijnvlekken verwijderen

  Hoe verwijdert u rode wijnvlekken?

 • Het verwijderen van curry- en specerijenvlekken

  Het verwijderen van curry- en specerijenvlekken

 • Hoe kunnen voedselvlekken worden verwijderd

  Hoe kunnen voedselvlekken worden verwijderd