Melkvlekken eenvoudig en effectief verwijderen: zo gaat u te werk

Behandel vlekken van melk altijd zo snel mogelijk. Ingedroogde melkvlekken zijn namelijk zeer hardnekkig. Hebt u een vlek over het hoofd gezien of kunt u ze niet onmiddellijk uitwassen? Maak u geen zorgen! Dankzij de reinigende kracht van Persil verwijdert u ook ingedroogde melkvlekken uit kleding, tafelkleden en ander textiel.

Was verse melkvlekken onmiddellijk uit

Eigenlijk is de behandeling van melkvlekken op kleding betrekkelijk probleemloos. Tenminste, zolang het verse vlekken zijn. Ingedroogde melkvlekken daarentegen zijn een groter probleem. Bovendien ontwikkelen melkvlekken na verloop van tijd een onaangename en zure geur. Vergeet dus nooit: hoe sneller u de melkvlekken verwijdert, hoe beter – in elk opzicht.

In de volgende tips leggen we uit hoe u verse en reeds ingedroogde melkvlekken doeltreffend kunt verwijderen:

 • Snel uitwassen: Als het ongelukje pas is gebeurd, helpt het om de getroffen plek op het kledingstuk onder stromend lauw water te houden. Heel belangrijk: gebruik nooit heet water bij melkvlekken. Zodra het eiwit in de melk stolt, is de vlek hardnekkiger dan ooit. Na de voorbehandeling wast u het kledingstuk met de vlekken zoals gewoonlijk in de wasmachine.
 • Ingedroogde melkvlekken voorbehandelen: Als een melkvlek enige tijd onopgemerkt is gebleven, kunt u deze het beste met een vlekkenverwijderaar voorbehandelen. Als u dergelijk product niet bij de hand hebt, kan ook een beetje vloeibaar wasmiddel de klus klaren – bijvoorbeeld Persil Universal Gel voor witte was of Persil Color Gel voor bonte was. Breng een kleine hoeveelheid op de vlek aan, laat het een paar minuten inwerken en was het kledingstuk dan zoals gewoonlijk in de wasmachine.
 • Bekijk het waslabel: Let bij de keuze van de wascyclus op de informatie op het waslabel. Hier wordt er vermeld welke maximale wastemperatuur het textiel kan verdragen en of u een speciaal wasmiddel moet gebruiken.
 • Controleer uw kleren: Controleer uw wasgoed na de wascyclus om er zeker van te zijn dat alle vlekken zijn verdwenen. Bij zeer hardnekkige vlekken kan het zijn dat u de wascyclus moet herhalen.

Tip voor onderweg: Als het niet mogelijk is om uw kledingstuk onmiddellijk in een wasmachine te wassen, raden we aan om het toch onmiddellijk uit te wassen. Met een beetje geluk verwijdert dit de meeste melkvlekken, zodat een latere wasbeurt in de wasmachine de resterende vlekken kan verwijderen zonder resten achter te laten.

Melkvlekken uit babykleding verwijderen

Aangezien melk gedurende lange tijd de belangrijkste voedingsbron voor baby's is, zijn melkvlekken op babykleding eerder regel dan uitzondering. In principe gaat u bij vlekken op babykleding te werk zoals bij alle andere textielsoorten. We raden aan om altijd de hoogst mogelijke wastemperatuur voor het desbetreffende materiaal te gebruiken. Bepaal de dosering van het wasmiddel al naargelang de situatie: voor sterk vervuild wasgoed en bijzonder hard water hebt u meer wasmiddel nodig dan voor licht vervuild wasgoed en zacht leidingwater.

Er is echter een verschil met kleding voor volwassenen: omdat de huid van baby's uiterst gevoelig is, is het raadzaam bijzonder milde wasmiddelen te gebruiken. 

Meer producten

 • Persil Universal Gel

  Persil Universal Gel

 • Persil Color Gel

  Persil Color Gel

 • Persil Universal Poeder 

  Persil Power Poeder

Recentste artikels

 • Het verwijderen van curry- en specerijenvlekken

  Het verwijderen van curry- en specerijenvlekken

 • Hoe verwijder je fruit- en groentevlekken

  Hoe verwijder je fruit- en groentevlekken

 • Hoe verwijder je koffie- en theevlekken

  Hoe verwijder je koffie- en theevlekken