Hoe krijgt u vetgeuren fatsoenlijk uit uw kleren?

Als u een fervente hobby kok bent en al zeker als u in de keuken van een druk restaurant werkt, weet u hoe ergerlijk vet kan zijn! Een paar minuten in de buurt van de friteuse volstaan om die geur de hele avond in uw neus (en kleren) te hebben. In dit artikel leren we u die vetgeur weer uit uw kleding te krijgen.

Hoe kunnen voedselvlekken worden verwijderd

Pak de bron aan

Mogelijk denkt u zich er gemakkelijk vanaf te kunnen maken met een luchtverfrissende textielspray, maar daarmee zult u niet ver mee komen. U kunt er wel even de geur mee maskeren, maar dat neemt niet weg dat u de bron van het probleem moet tackelen om die hardnekkige vetgeur uit uw kleren te krijgen. Enkel door de stof grondig te reinigen in plaats van alleen maar de geur te verdoezelen, zal uw kleding ook echt weer fris ruiken! En daar hebt u enkel onze Persil Deep Clean Plus producten voor en een paar tips en tricks voor nodig. Lees snel verder en ontdek hoe u die hinderlijke kookgeurtjes uit uw kleding krijgt.

Zo krijgt u die vetgeur uit uw kleding stap per stap

In tegenstelling tot het verwijderen van specifieke vet- of olievlekken, waar het probleem meestal maar een kleine plaats bedekt, kunnen vetgeuren bij het koken uw kleding helemaal doordringen. Om die weg te werken, moet u uw kleding grondig en met het juiste wasmiddel wassen. Niettemin moet u natuurlijk ook de vlekken verwijderen om die vetgeur uit uw kleding te krijgen. Elk beetje vet op uw werkkledij of schort zal de geur immers alleen maar versterken!

Volg deze stappen voor fris ruikende, vetvrije kleding:

 1. Controleer dat er geen vetvlekken op uw kleding zitten. Handel zo snel mogelijk na het koken – hoe langer u wacht, hoe meer de vetgeur zich kan ontwikkelen!
 2. Dep de vlekken met een propere, vochtige doek om overtollig vet te verwijderen. Wrijf nooit over de vlek want dan trekt ze dieper in de stof in.
 3. Behandel de vlek voor met een kleine hoeveelheid Persil Universal Gel.
 4. Was op de hoogst mogelijke temperatuur zoals aanbevolen voor de stof controleer de wassymbolen op het waslabel.
 5. Controleer uw kleding opnieuw en ruik er eens goed aan. Herhaal de procedure als de vetgeur blijft aanhouden.

Meer producten

 • Persil Universal Gel

  Persil Universal Gel

 • Persil Color Gel

  Persil Color Gel

 • Persil Universal Poeder 

  Persil Power Poeder

Recentste artikels

 • Hoe verwijder je koffie- en theevlekken

  Hoe verwijder je koffie- en theevlekken

 • Het verwijderen van curry- en specerijenvlekken

  Het verwijderen van curry- en specerijenvlekken

 • Hoe verwijder je fruit- en groentevlekken

  Hoe verwijder je fruit- en groentevlekken