Verwijder vlekken van wasverzachter in 3 eenvoudige stappen

Uw was is gewassen en gedroogd. Maar wanneer u uw kleren opvouwt, merkt u wasverzachtervlekken op sommige kledingstukken? Maak u zich geen zorgen. Met het juiste wasmiddel van Persil verwijdert u de vlekken in slechts een paar stappen. Hieronder verklappen we u hoe u vlekken met succes kunt verwijderen.

Aan de slag – stap voor stap

Stap 01: Kies een wasmiddel en een vlekkenverwijderaar die perfect zijn geschikt voor de kleur en de stof van uw kleding.

Stap 02: Breng de vlekkenverwijderaar aan op de aangetaste delen van de kleding en laat het product een paar minuten inwerken. Raadpleeg de verpakking van de vlekkenverwijderaar voor de inwerktijd.

Stap 03: Was het kledingstuk vervolgens op de hoogste wastemperatuur waartegen het materiaal is bestand. Kijk op het waslabel voor de maximaal toegestane temperatuur voor uw kledingstuk. Pas ook het wasprogramma en het centrifugetoerental van de wasmachine aan het materiaal van uw wasgoed aan.

Klaar! Controleer na de wasbeurt of de vlek is verdwenen. Zo niet wast u de kleren opnieuw voordat u ze ophangt om te drogen. Als het wasgoed eenmaal is gedroogd, is het veel moeilijker om de resten van wasverzachtervlekken te verwijderen.

Tip van de professional: Laat de kleren voor het wassen enige tijd in heet water weken. Hierdoor lossen de vlekken beter op.

Overzicht van wasverzachtervlekken

Wasverzachtervlekken kunnen worden veroorzaakt door vloeibare wasverzachter die u zowel in de wasmachine als in de wasdroger gebruikt. De vlekken zien er meestal blauwgrijs en vettig uit. Ze ontstaan bijvoorbeeld in de wasmachine wanneer de wasverzachter in contact komt met vlekken op de kleding. In de wasdroger kunnen vlekken ontstaan als de temperatuur van de droger te hoog is ingesteld voor het wasgoed. Als u de onderstaande stappen volgt, krijgt u in beide gevallen zonder problemen wasverzachtervlekken uit uw wasgoed:

Kies een wasmiddel en vlekkenverwijderaar

Om de vlekken voor te behandelen, gebruikt u een vlekkenverwijderaar die voor zowel het soort stof als voor de kleur van het kledingstuk is geschikt. Als u niet zeker weet of het materiaal van uw kleding de vlekkenverwijderaar verdraagt, test u het product best op een onopvallende plaats vóór u het gebruikt.

Kies vervolgens ook het wasmiddel op basis van het materiaal van uw kleding. Gebruik bijvoorbeeld

Vlekken voorbehandelen

Om wasverzachtervlekken doeltreffend te verwijderen, bevochtigt u ze eerst met een beetje water en brengt u vervolgens de gekozen vlekkenverwijderaar aan. Wrijf de vlekkenverwijderaar (of als alternatief een beetje vloeibaar wasmiddel) met uw vingertoppen in de stof. Laat het product voldoende lang inwerken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de vlek vervolgens uit met helder water.

Wassen en spoelen

Was de kleding op de hoogste wastemperatuur die voor de kleding is toegestaan en met het gekozen wasmiddel. Gebruik hiervoor de doseerhoeveelheid voor ‘sterk vervuild’ wasgoed die op de verpakking van het wasmiddel is aangegeven.

Controleer na de wasbeurt of de vlek is verdwenen

Bekijk na de wasbeurt het kledingstuk nauwkeurig en controleer of er nog vlekresten op zitten. Als dit het geval is, laat u de stof, afhankelijk van de kleur, in een mengsel van water en Persil Universal Gel of Persil Color Gel weken. Was vervolgens de kleren opnieuw.

Tip: Wasverzachtervlekken zijn meestal het resultaat van een mislukte wascyclus. Voordat u wasverzachtervlekken wilt verwijderen, bekijkt u best eerst de instructies op het waslabel in het kledingstuk. Zo zult u er zeker rekening mee houden als u het opnieuw gaat wassen.

Ingedroogde wasverzachtervlekken verwijderen

Bij ingedroogde wasverzachtervlekken gaat u op dezelfde manier te werk als voor ‘verse’ vlekken. We raden echter aan om de vlekken vooraf met een beetje warm water te bevochtigen, zodat ze gemakkelijker uit de textielvezels loskomen. Voor meer nuttige tips over hoe u vlekken succesvol verwijdert, kunt u in onze Persil chatbot terecht.

Misschien verbaast het u dat een wascyclus nieuwe vlekken kan veroorzaken. Maar neem van het ons aan, wasverzachtervlekken zijn niet ongewoon. Met onze tips bent u echter in een handomdraai verlost van die vervelende wasverzachtervlekken op uw pas gewassen wasgoed.

Meer producten

 • Persil Universal Gel

  Persil Universal Gel

 • Persil Color Gel

  Persil Color Gel

 • Persil Universal Poeder 

  Persil Power Poeder

Recentste artikels

 • Wasgoed sorteren en voorbehandelen

  Wasgoed sorteren en voorbehandelen

 • Gekleurde was

  Gekleurde was