Skip to Content

Houd uw wasgoed en huis hygiënisch en schoon

Iets goeds doen voor uw gezin begint met de juiste hygiëne. Vertrouw Persil Deep Clean-technologie voor hygiënisch en schoon wasgoed.

Hygiënisch schone was

Geen van onze huidige producten zijn effectief tegen Coronavirus. Het huidge Coronavirus (SARS - CoV-2) is nog niet beschikbaar voor commerciële testen. We raden daarom aan om thuis extra hygiëne maatregelen toe te passen. Hier bieden we een reeks producten aan die voor u interessant kunnen zijn.
Voor meer gedetailleerde informatie en richtlijnen over de preventie van infecties een meer specifiek Coronavirus zie :
https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019

De effectieve manier om bij te dragen aan hygiëne is door goede schoonmaakgewoontes te hebben. De oppervlakken waar hygiëne gewoontes het belangrijkst zijn, zijn de handen, handcontactoppervlakken, voedselcontactoppervlakken en het wassen van kleding. Let daarom op goede handhygiëne, was uw handen regelmatig (bijvoorbeeld met Fa Antibacterial handzeep) en gebruik indien nodig een handdesinfectiemiddel. Wat betreft het reinigen van oppervlakken en kleding in uw huishouden, kan het regelmatig  reinigen en wassen van uw kleren bijdragen aan de hygiëne.

Voor meer gedetailleerde informatie en richtlijnen over de preventie van infecties een meer specifiek Coronavirus zie :

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019

Voor uw wasgoed raden wij aan om de wasmiddelen te gebruiken volgens de gegeven gebruiksinstructies, als mogelijk met de hoogst aanbevolen wasmiddeldosering, in lange wascycli en bij de hoogst aanbevolen / mogelijke temperaturen, bij voorkeur boven 60°C.

De beste resultaten worden verkregen door een waspoeder geactiveerd met een bleekmiddel (bijv. Persil Poeder Universal) of additieven te gebruiken. Raadpleeg ook de waslabels van uw kleding. Na het wassen mogen kledingstukken niet te lang nat blijven. Het gebruik van wasdrogers helpt om betere hygiënische omstandigheden te ondersteunen. Laat de deur van je wasmachine open staan, zodat ook de machine kan drogen. Reinig de lade en de wasmachine regelmatig (elke twee weken), als mogelijk opnieuw met hoge temperaturen, hoger dan 60 ° C om biofilms en micro-organismen in het apparaat te verwijderen.

Er zijn twee ruimtes in huis waar hygiëne van oppervlakken erg belangrijk is: keuken en badkamer. Over het algemeen is het gebruik van een desinfecterend product waar mogelijk een goede keuze. Als u een biocide kiest om schoon te maken, moet u zich ervan bewust zijn dat u het veilig gebruikt en altijd het etiket en de productinformatie leest voor gebruik. Controleervooraf de materiaalverdraagzaamheid van uw oppervlak.

Als u geen desinfectieproduct bij de hand heeft of als het gebruik ervan niet mogelijk is vanwege materiaalbeperkingen, gebruik dan voor normale hygiënische reiniging een harde oppervlaktereiniger zoals Bref products.

Aanbevolen producten zijn:

Gebruik voor oppervlakken in de keuken geschikte producten (Bref Bad / Keuken of Bref Power) of producten met bleekmiddel (bijv. Bref Bleemiddel).

Gebruik voor oppervlakken in de badkamer zure badkamerreinigers (bijv. Bref Bad / Keuken of Bref Power).

Gebruik voor een grondige reiniging van het toilet een sterke toiletreiniger (bijv. Bref WC 10x Effect Anti-limescale). Vergeet niet alleen het binnenste deel van de toiletten schoon te maken, maar ook de stoel.

Vergeet bovendien niet om vuilnisbakken regelmatig schoon te maken en, indien nodig, te desinfecteren en vergeet niet om altijd schone sponzen en doekjes te gebruiken: was ze na gebruik goed af met heet water en een goed desinfecterend product.

Ook moet de toiletborstel regelmatig worden schoongemaakt. In het geval van een persoon met gezondheidsproblemen thuis, wordt aanbevolen om ook na elk bezoek de wc-deksel schoon te maken.

Ten slotte moeten vloeren ook deel uitmaken van de schoonmaakgewoontes. Algemene aanbevelingen zijn: eerst de vloer stofzuigen (om vaste resten, stof ... te verwijderen) en daarna met heet water en een reiniger zoals (bijv. een product uit het Bref-assortiment) te gebruiken. Zodra vloeren zijn schoongemaakt, raden we aan om de bovenste oppervlakken (tafel, meubels ...) schoon te maken met een schoon doekje en een algemene multifunctionele reiniger.

Gebruik voor de beste hygiënepraktijk bij het afwassen een automatische vaatwasser op hoge / hoogste temperatuur (> 60°C) en een hoogwaardig, alkalisch en bleekmiddel bevattend  afwasmiddel. Maak uw vaatwasser regelmatig schoon, controleer de filter, verwijder resten en veeg de rubberen afdichtingen rond de deuropening af en toe schoon met een geschikte harde oppervlaktereiniger (vermijd resten van schuimende reinigingsmiddelen omdat deze kunnen leiden tot overmatig schuimen in de machine). Plaats de vaat voorzichtig in de vaatwasser, zodat elk stuk kan worden besproeid met de waterstralen van de roterende sproeiarmen om een ​​goede reiniging te garanderen en ervoor te zorgen dat de sproeiarmen vrij kunnen draaien.

Gebruik voor handafwassen de handafwasvloeistof (bijv. Le Chat Afwasmiddel) in de aanbevolen dosering voor de beste gereinigde vaat. Overweeg ook om  een ​​borstel te gebruiken om de vaat te reinigen in plaats van een spons, omdat het grote oppervlak van de spons moeilijker schoon te houden is. Als u een keukenspons gebruikt, zorg er dan voor dat u deze wekelijks vervangt om bacteriële opbouw te voorkomen. Sponzen kunnen worden gereinigd door ze in een bleekoplossing te weken of in de magnetron. Sponzen worden vaak beschouwd als vatbaarder voor bacteriën, maar vaatdoeken kunnen net zo erg zijn. We raden aan dagelijks keukenhanddoeken te vervangen.

Vermijd door de nacht iets te laten weken, omdat het stilstaande water bacteriën of schimmelgroei bevordert. Gedurende ongeveer 20 minuten in heet water laten weken terwijl je al het andere afwast, zou voldoende tijd moeten zijn om korstjes te reinigen.

Raadpleeg altijd uw regionale / lokale gezondheidsautoriteiten en de WHO. Voor meer gedetailleerde informatie en richtlijnen over de preventie van infecties een meer specifiek Coronavirus zie :

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019

Wereldgezondheidsorganisatie

World Health Organization (W.H.O.)

Ontdek meer over hygiëne en gezondheid. De World Health Organization weet hoe ut uw hygiënish gedrag kan verbeteren.