Onze partners

Samen sterker

Ons netwerk van partners vechten samen tegen hygiëne armoede en voor de ontwikkeling van kinderen samen.

In het kader van onze missie voor een stralendere toekomst, werken we samen met verscheidene partners die ons ondersteunen met hun kennis op verschillende vlakken.

Stichting Pelicano

De Stichting Pelicano helpt kinderen die in extreme armoede leven totdat zij hun plaats op de arbeidsmarkt hebben gevonden.  Deze duurzame aanpak stelt ons in staat de vicieuze cirkel van de armoede te doorbreken. De financiële steun wordt verleend via sociale partners, hoofdzakelijk scholen en OCMW's, die een dossier invoeren voor de kansarme kinderen die zij opsporen.  Deze partners zorgen ervoor dat elke financiële hulp rechtstreeks naar het welzijn van het Pelicano-kind gaat en niet naar de ouders of een voogd. De Stichting Pelicano ontvangt geen overheidssteun en is afhankelijk van schenkingen, legaten, aandelen of commerciële partnerschappen.  Uw donatie gaat rechtstreeks naar het kind, zodat we concrete hulp kunnen bieden: een dagelijkse warme maaltijd, degelijke winterkleding, een bezoek aan de tandarts, clublidmaatschap, schoolgeld of een schoolreisje. 

Kedist Deltour

Kedist Deltour, Miss België 2021, steunt het project “Voor een stralendere toekomst met Persil en Pelicano”. De drie partijen hebben elkaar gevonden in hun gemeenschappelijke waarden zoals armoedebestrijding en waardig opgroeien. Ze geloven allemaal dat een individuele aanpak van kinderarmoede noodzakelijk is. Er is geen one-size-fits-all-aanpak.

Kedist heeft ervaring met hoe het is om als kind in armoede op te groeien. Om die reden zag Stichting Pelicano de perfecte match in haar. Als kind van tien leefde ze in armoede en werd ze geadopteerd uit Ethiopië na de dood van haar moeder. “Ik zei tijdens de verkiezingen al dat ik iets wil terugdoen voor de kinderen die hier in armoede opgroeien, in het land dat me alle kansen heeft gegeven”, zegt Kedist Deltour.

Meer op #vooreenstralenderetoekomst

  • Hygiëne Armoede

    Proper houden is geen luxe, maar een fundamenteel mensenrecht. Hygiëne Armoede is een probleem waar we samen tegen kunnen strijden.

  • Wat wij doen

    Wij geloven dat kinderen zouden moeten uitblinken door hun talenten, niet door hun vlekken. Daarom vechten wij tegen Hygiëne Armoede.

  • Hoe kan u deelnemen

    Met elke was, kan u ons helpen in ons doel om een nieuwe wereld vol kansen voor kinderen te openen.