Skip to Content

Vlekken op lakens vlekken op lakens

We spenderen een derde van ons leven te slapen op een laken. Een laken nestelt tegen ons huis aan en beschermt de matras van vet, zweet, parfum, deodorant en zelfs bloed. Daardoor kunnen hardnekkige vlekken zich rap vormen op de lakens. Om vlekken van lakens te verwijderen zodat je een zorgeloze avond kan spenderen op proper, net als nieuw, lakens, bevelen we aan om onze precieze stappen te volgen. 

Hoe kunnen voedselvlekken worden verwijderd

Zo wast uw lakens stap per stap

 

 1. Probeer de vlek zo rap mogelijk te behandelen zodat deze niet opdroogt. Verse vlekken kunnen beter behandeld worden. Eerst verwijder zoveel mogelijk met een bot mes of met de hand door bijvoorbeeld aan te deppen met een natte keukenhanddoek.
 2. Als de vlek al opgedroogd is, gebruik een vlekkenverwijderaar die specifieke is voor die type vlek, het toepassen en laat even om volledig te laten intrekken.
 3. Je kunt uw lakens zonder twijfel wassen in uw wasmachine. Persil Color Gel is perfect voor gekleurde lakens, maar als het gaat over lichtere varianten gebruik je beter Persil Universele Gel. Als er twijfels zijn over de beste temperatuur wordt er graag verwezen naar de was instructies op de waslabel.
 4. Klaar! Bekijk als de vlek weg is. Als dit niet het geval is, probeer deze nogmaals te wassen voor u deze ophangt om te drogen.

Professionele tip: Verse bloed vlekken worden het best behandeld met koud water alleen. Bij warm water zal de proteïne in het bloed verharden en is deze nog moeilijker te verwijderen.

 

Verschillende soort vlekken op lakens

Niet enkel pizza vlekken kunnen ontstaan op bed lakens. Soms zullen de kinderen stiekem chocolade eten of kan iemand per ongeluk met vuile kleren op het bed beland zijn. De meerderheid van de vlekken zullen onopgemerkt plaats vinden gedurende uw slaap. Is het nu zweet, bloed, olie vlekken van parfum, cosmeticaproducten of deodorant.

Als u uw lakens zo lang mogelijk soepel en hygiënisch wilt houden heeft u twee zaken nodig: een wasmiddel en vlekkenverwijderaar met diepe reinigingskracht en de kennis. Bijvoorbeeld, men mag niet vergeten, zoals reeds vermeld, dat bloed vlekken altijd met koud water behandelt moeten worden voordien. Vettige vlekken moeten daarentegen nooit voor behandeld worden met water, aangezien olies, zoals vetten, niet in water oplossen dus eerder zullen verspreiden in plaats van verwijderd worden.

Zorg dat je voor elke soort laken en vlek de juiste wasmiddel en methode gebruikt om zo van propere lakens voor een lange periode te blijven genieten.

Heeft u nog vragen voor het verwijderen van vlekken? Onze Chatbot helpt u gerust verder.

Aanbevolen producten

 • Persil Universal Gel

  Persil Universal Gel

 • Persil Color Gel

  Persil Color Gel

 • Persil Universal Poeder 

  Persil Power Poeder