Skip to Content

Waarom waspoeder gebruiken? De voordelen op een rij

Wil je te weten komen waarom waspoeder nog steeds de grote favoriet is onder de wasmiddelen. We zetten alle voordelen voor je op een rij, van diepe reiniging tot het goed houden van witte kleding. 

Een schepje waspoeder wordt in de wasmachine gegoten

Diepe reiniging van lastige moddervlekken

Waspoeder is perfect voor een diepe reiniging van modderige kleding, omdat het diep doordringt in de vezels. Het bevat chemicaliën die niet in vloeibare wasmiddelen zitten. Kies daarom voor een poederwasmiddel als je moeilijke modder- en kleivlekken wil verwijderen. Dankzij zijn doeltreffende formule met vaste deeltjes is Persil Universal waspoeder onze favoriete keuze.

Een nadeel is dat waspoeder resten kan achterlaten, omdat het niet goed oplost in koud water. Gebruik het dus altijd met warm of heet water of kies voor de extra spoelfunctie. 

Ideaal voor witte kleding

Waspoeder is ideaal om je witte was, wit te houden. De geconcentreerde formule bevat vaak toegevoegde enzymen en witmakers. Die werken in op hardnekkige vlekken en verkleuringen op witte kleding. Omdat waspoeder goed werkt op hogere temperaturen, is het een goede keuze voor sterk vervuilde kleding.

Budgetvriendelijk

Over het algemeen is poeder de voordeligere optie in vergelijking met de vloeibare variant. Dankzij een lichter gewicht, zijn de vervoerskosten lager en is het vaak ook gemakkelijker te produceren. Bovendien wordt waspoeder vaak in grote verpakkingen verkocht, zodat u nog meer geld kunt besparen.

Een ecologische keuze 

Om waspoeder te produceren is er minder water nodig dan bij vloeibaar wasmiddel. Daarnaast is er vaak minder verpakking nodig met minder afval tot gevolg. 

Conclusie

Samengevat is waspoeder een krachtig wasmiddel, multifunctioneel, budgetvriendelijk en milieuvriendelijk.

Hoewel het vaak wordt gezien als een ‘old school’ wasmiddel, zijn er veel praktische voordelen. Als je zoekt naar een betrouwbare en zuinige manier om kleding schoon en fris te houden, dan is Persil Universal waspoeder zeker een optie om te overwegen.

Aanbevolen producten

  • Persil Universal Gel

    Persil Deep Clean Gel Universal

  • Persil 4in1 Discs Universal

    Persil 4in1 Discs Universal

  • Persil Universal Poeder 

    Persil Universal Powder