Skip to Content

Energie besparen: tips voor een milieuvriendelijke was

Energie uitsparen is tegenwoordig een absolute must. We moeten onze dagelijkse gewoonten aanpassen om ons steentje bij te dragen aan het milieu. Bij het wassen van kleding kunnen we ook energie besparen en Persil zet zich al jaren in om haar ecologische voetafdruk te verkleinen en het milieu te beschermen. Daarom delen we graag enkele eenvoudige, milieuvriendelijke tips om energie uit te sparen.

Hoe kunnen voedselvlekken worden verwijderd

Kies voor koud wassen

Wist u dat u veel minder energie kunt gebruiken door met koud water te wassen? Persil begrijpt al lang de voordelen van wassen op lage temperaturen. Daarom hebben we wasmiddelen ontwikkeld voor koude wasprogramma's, die net zo goed schoonmaken als bij warm water.

Onze producten zijn heel efficiënt omdat ze een krachtige en milieuvriendelijke formule hebben. Hierdoor kunt u uw kleding perfect schoon krijgen, zelfs als u wast op lagere temperaturen (20 graden).

Wassen op 20 of 30 graden kan u doen als uw kleren niet zo vies zijn. Als uw kledij echt vuil is, kiest u beter voor programma's van 40 graden of 60 graden.

Kies het juiste wasprogramma voor uw wasmachine

Naast de temperatuur zijn er nog andere manieren om energie te besparen bij het wassen. Hier moet u op letten als u uw wasprogramma instelt:

 • Was zo veel mogelijk kledij tegelijkertijd: Uw wasmachine gebruikt evenveel energie, of u nu veel of weinig wast. Dus het is beter om te wassen met een volle trommel kleding.
 • Selecteer de eco-stand: dit programma bespaart energie en water. De cyclustijd is langer, maar het water wordt minder verwarmd en de hoeveelheden zijn kleiner.
 • De juiste kwantiteit wasmiddel: op onze Persil-producten staan duidelijke instructies en adviezen. Hierdoor weet u precies hoeveel u moet gebruiken.

Zuiniger drogen

Ondanks de technologische vooruitgang verbruiken wasdrogers nog steeds veel energie. Verwijder zo veel mogelijk vocht uit uw kleding voordat u het in de droogmachine stopt. Zo bespaart u elektriciteit. Stel uw wasmachine daarom in op centrifugeren op hoge snelheid of langer.

Als u toch de droogtrommel gebruikt, kies dan voor een programma met lage temperatuur, die minder energie verbruikt. Buiten drogen aan de wasdraad is echter de beste manier om geld te besparen.

Onderhoud en schoonmaken van uw wasmachine

Een schone wasmachine is belangrijk voor hygiëne en om problemen te voorkomen. Als de filter verstopt raakt, werkt de wasmachine minder goed en duurt het langer om te drogen. Hierdoor zal ze ook meer energie verbruiken.

Maak na elke droogcyclus de pluizenfilter schoon. Gebruikt u drogerballen? Maak dan de filter één keer per maand volledig proper met een doek of zachte borstel om productafzetting in het filter te verwijderen.

Traditionele wasmiddelen en wasverzachters kunnen chemicaliën bevatten die niet biologisch afbreekbaar zijn en extra spoelbeurten vereisen.

Persil heeft een nieuwe formule: Persil Gel Hygienic Clean, met 92% biologische ingrediënten. Het werkt heel goed, zelfs als u op lage temperaturen wast. Het voorkomt dat er resten achterblijven in de wasmachine en is zuinig in gebruik. U kunt er dus veel wasbeurten mee doen en het verbruikt weinig energie.

Ontdek meer goed advies

Aanbevolen producten

 • Persil Universal Gel

  Persil Deep Clean Gel Universal

 • Persil Color Gel

  Persil Deep Clean Gel Color

 • Persil Universal Poeder 

  Persil Universal Powder