Skip to Content

Is wasverzachter nodig voor uw wasgoed?

Als u de wasmachine vult, vraagt u zich waarschijnlijk af of u wasverzachter moet gebruiken. Het biedt veel voordelen die verder gaan dan alleen een aangename geur. Dit artikel legt het belang uit van verzachter bij het wassen van uw kleding.

Witte was

De rol van wasverzachter

Welk wasmiddel u ook kiest, het zal uw favoriete T-shirt niet voor eeuwig zacht houden. De hardheid van water en overmatig wassen in de wasmachine zorgen ervoor dat kleding zijn zachtheid verliest. Wat leidt tot slijtage van het materiaal.

Wasverzachter beschermt stoffen door wrijving tussen vezels te verminderen. Het verbetert daarom de zachtheid, frisheid en het comfort van uw kleding en textiel.

Wat zijn de voordelen van wasverzachter?

 • Wasverzachting: Het helpt stofvezels zachter te maken, waardoor uw kledij comfortabeler wordt om te dragen.
 • Vermindert statische elektriciteit: Kleding kan soms onaangename elektrische ontladingen veroorzaken. Verzachter minimaliseert de opbouw van statische elektriciteit, waardoor dit probleem verdwijnt.
 • Frisheid en geur: Het zorgt voor een fris parfum op je kleren. Hierdoor voelt het na het wassen proper en nieuw aan.
 • Strijkbaarheid: Stoffen die behandeld zijn met wasverzachter zijn over het algemeen makkelijker te strijken.

Let op: Sommige personen kunnen minder goed tegen de chemische stoffen die aanwezig zijn in de verzachter. Vooral bij mensen met een gevoelige huid, zoals baby's of diegenen met allergieën. Kies in dat geval voor een hypoallergeen product.

Wanneer wasverzachter gebruiken?

U doet gewoon een dosis wasverzachter in de wasmachine, en dat is het toch? Niet helemaal. Voordat u wasverzachter gebruikt, moet u controleren of het geschikt is voor de kleding die u wast.

Sommige stoffen kunnen hun elasticiteit of absorptievermogen verliezen als ze in contact komen met wasverzachter. Kleding dat geen verzachter verdraagt zijn bijvoorbeeld sportkleding, lingerie, waterdichte stoffen, badhanddoeken en wasbare luiers. Controleer dus de etiketten voordat u het wasprogramma start!

Ten tweede is het nodig om de instructies op de fles te volgen. Dit lijkt niet zo belangrijk, maar wordt vaak vergeten. Te veel wasverzachter kost geld en laat resten achter op kleding. Sommige wasproducten bevatten al wasverzachter zoals het vloeibaar wasmiddel of de wascapsules van Persil Freshness by Silan.

Waar wasverzachter in doen?

Verzachter wordt toegevoegd tijdens de spoelcyclus of op een specifieke plek in de productlade geplaatst.

Voeg het product toe aan de wasmiddel-lade tegelijk met het wasmiddel, voor u het wasprogramma start. Zoek een vakje met een ster of bloem, wat aangeeft waar de wasverzachter hoort. Raadpleeg de handleiding van uw wasmachine voor specifieke instructies, omdat de plaats kan variëren.

Klik hier voor meer informatie

Ontdek meer goede raad:

Aanbevolen producten

 • Persil Universal Gel

  Persil Deep Clean Gel Universal

 • Persil 4in1 Discs Universal

  Persil 4in1 Discs Universal

 • Persil Universal Poeder 

  Persil Universal Powder